Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Oddset Challenge

Oddset Challenge

Oddset Challenge

Oddset Challenge lanserades av Svenska Spel 2017. Det är ett poolspel som blivit populärt bland spelare. I Oddset Challenge finns en stor variation av sporter och spel. Om du får in alla rätt delar du på vinsten. Svenska Spel kryddar ibland omgången med extrapengar och jackpots.

Vad är Oddset Challenge

Detta relativt nya poolspel liknar andra spelformer som Powerplay och Stryktipset. Eftersom det är ett poolspel spelar du snarare mot andra spelare, än mot spelbolaget. Här gäller det alltså att hitta spelvärde. Du ska jämföra oddsen mot hur övriga spelare spelar. I Oddset Challenge väljer Svenska Spel ut sex till åtta matcher där du ska förutse utfallet. Det kan innehålla olika sporter och olika typer av utfall. Exempel är 1X2, över/under, antal mål osv.

Hur spelar jag Oddset Challenge

Oddset Challenge finns såklart på Svenska Spel. Det är ett enkelt spel att spela men svårt att vinna.

 • Logga in på Svenska Spel med ditt bank-id
 • Bläddra dig fram till ”Spela Challenge”
 • Tippa resultat i de matcher och lopp som ingår i kupongen, mellan 6 och 8 stycken.
 • Välj en radinsats mellan 10 och 50 kr
 • Välj ”Betala”

Mer information om Oddset Challenge

Om du är van vid de övriga poolspelen som Topptipset, Powerplay, Europatipset och Stryktipset kommer du snabbt att lära dig Oddset Challenge. Vanligen väljer Svenska Spel ut matcher där du ska tippa utfallet. Kupongen kan vara blandad med olika typer av sporter och matcher. Du kan exempelvis behöva tippa 1X2 på ena matchen, över / under på andra och antal mål på tredje. Garderingar fungerar på samma sätt som övriga poolspel.

Tips: Läs på och ge dig fördelar

Vi har aldrig haft så lätt att skaffa information om spelen vi spelar. Internet är överfullt av bra sidor med information om sporter, spel, matcher och statistik. Du kan hitta färdiga förslag på Challenge-spel, stryktipsförslag, helt färdiga system och mycket annat. Även Svenska Spels egen hemsida är sprängfylld med nyttig information. Utnyttja dessa fördelar och läs på.

Så här kan en Challenge-kupong se ut

Här ser du ett exempel på hur en Challengekupong med sex matcher kan se ut:

 • Spanien – Frankrike (fotboll). Tippa 1X2
 • Spanien – Frankrike (Fotboll). Tippa över / under 3 mål
 • LHC – Färjestaden (Ishockey). Tippa 1X2
 • LHC – Färjestaden (Ishockey). Tippa över / under 6 mål.
 • IFK Norrköping – IFK Göteborg. Tippa 1X2.
 • IFK Norrköping – IFK Göteborg. Tippa över / under 2 mål.

Vinstutdelning och pris

Det billigaste alternativet på Challenge är att lägga en enkelrad på 5 kr. Det är en vinstgrupp som gäller vid Challenge och det är alla rätt. Precis som Topptipset och Powerplay är återbetalningen 70%. Vinstutdelningen kan ligga på några enstaka 100-lappar upp till 50 000 kr. Snittutdelningen är ca 2 500 kr. Om ingen har alla rätt läggs potten på nästa spelomgång.

Andelsspel på Oddset Challenge

Tyvärr är det ännu inte möjligt med andelsspel på Challenge. Det är annars en populär spelform som kan göra det lite lättare att vinna. Andelsspel finns ju exempelvis på Europatipset, Topptipset, Powerplay, Bomben och några fler. Vi får se i framtiden om Svenska Spel öppnar upp för andelsspel på Oddset Challenge. Det skulle verkligen bli något att se fram emot.

Rätta ditt spel

Det finns många sätt att rätta din Challenge-kupong. Du kan kolla match för match på nätets olika resultatsidor. Liveresultat finns på flera ställen. Ofta kan du klicka i exakt de matcher du vill få upp resultatet på. Enklast är nog ändå Svenska Spels egen hemsida eller app. Där visar Svenska Spel den aktuella ställningen på din kupong.

Rätta din kupong på Svenska Spel

Om du vill dra ut på spänningen kan du vänta med att rätta ditt spel dagen efter på Svenska Spel. Du besöker bara Svenska Spels hemsida eller öppnar appen. Där kan du se vad resultat och utdelning blev. Challenge fungerar precis som exempelvis Powerplay och Topptipset. Utdelningen beror på hur många andra som fick in alla rätt. Spelet är inte mot spelbolaget, utan andra spelare som delar på intäkterna.

Lottning och inställda matcher

Det händer ju att en match inte kan avgöras inom spelomgången. Om det händer i 1 till 2 av matcherna använder sig Svenska Spel av så kallad tendenslottning. Den tar hänsyn till hur svenska folket spelat. Det gör att vissa resultat har högre sannolikhet att bli lottade. Om fler en två matcher inte kan genomföras i spelomgången, återbetalas insatserna.

Kolla på Challenge live

Om du vill följa din Challengespel live kan du såklart se någon av matcherna live. Antingen har du möjlighet att se det på riktigt eller via livestream. Ser du livestream kan du även ha aviseringar på de andra matcherna som spelar. Ett annat enkelt sätt är att följa liverapporteringen hos Svenska Spel. Här ser du hela tiden antal rätt och vad utdelningen ligger på.

Spela på trav på Challenge

Sedan svenska spellicensen trädde i kraft har ATG inte längre monopol på travsporten. Samma sak gäller med Svenska Spels andelsspel på hockey och fotboll. Därför kan man nu via Svenska Spel spela på trav via Challenge. Det är sex till åtta hästar och man ska spela på allt från platsspel, vinnare till H2H-spel mellan två olika spel. Det är ett roligt alternativ som skiljer sig lite från det som vi är vana vid.

Övriga sporter på Challenge

Challenge innehåller inte bara fotboll, ishockey och trav. Det finns även tennis, bandy, e-sport och annat. Här finns något för alla typer av sport- och spelintresserade. Oddset Challenge är verkligen en ny typ av spel. Du kommer uppskatta variationen i det hela. Vi är säkra på att spelet kommer utvecklas ännu mer och hoppas även att andelsspel kommer bli en del av det.

Poolspel hos Svenska Spel

Oddset Challenge är ett av alla poolspel som finns hos Svenska Spel. Andra varianter är Stryktipset, Powerplay, Europatipset och just Oddset Challenge. Gemensamt för de flesta poolspel är möjligheten att spela tillsammans. Som sagt är det ännu inte möjligt på Challenge. En annan är att man inte spelar mot spelbolagen. Eftersom man delar på vinster är i stället spelet mot andra spelare. För de höga vinsterna måste du hitta de där unika matcherna.

Speltips: Kolla spelvärde och streckning

De flesta seriösa spelare av poolspel jämför alltid hur folket streckat jämfört med oddsen för just den matchen. Om ett spelbolag exempelvis värderat en match till 50/50 medan folket streckat ett lag till 65% kan det vara bra spelvärde att spela på det andra. Spelbolagen och marknaden brukar vara bättre på att värdera matcher än spelarna. Det är trots allt spelbolagen som tjänar de stora pengarna. Duktiga spelare känner till detta.

Registrera dig på Svenska Spel och spela Challenge

Det är enkelt att registrera dig på Svenska Spel. Allt du behöver är ett bank-id. Det använder du sedan för både registrering och inloggning. För att sätta in pengar är det snabbaste sättet att använda Swish. Andra alternativ är betalkort och banköverföring. Observera att alla spelbolag som jobbar under svensk licens måste använda sig bank-id. De måste även använda Spelpaus och Spelkoll.

Ett roligt spel med stor variation

Oddset Challenge har blivit populärt hos de svenska spelarna. Det har stor variation i och med att det blandar både sporter och marknader. För att lyckas i Challenge behöver du vara påläst och ha lite tur. Det är ett riktigt skicklighetsspel med chans till fina vinster. Oddset Challenge spelas hos Svenska Spel online eller via deras spelombud.

Spelpaus och spelkoll

Alla spelbolag som arbetar under svensk licens måste använda sig av Spelpaus och Spelkoll. Du kan exempelvis stänga av dig själv från spel. Sedan kan du även ange hur mycket du kan spela för per dag eller vecka. Det kan vara nyttiga funktioner om du behöver hjälp att kontrollera ditt spelande. Tänk bara på att stänger du av dig själv, stängs du av hos alla spelbolag med svensk licens. Det finns inga sätt att häva denna avstängning.