Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Måltipset

Måltipset

Måltipset

Idag så finns det en hel del olika spel att välja på för den som tycker om att betta på sport. Svenska Spel har trots avregleringen 2019 fortsatt att utvecklats och förbättra sina spel och plattformar. Ett populärt spel som det inte pratas särskilt mycket till vardags är måltipset, ett komplext och roligt spel där ens egen analysförmåga får chans att verkligen skina. 

Måltipset är som namnet skvallrar om en spelform där målen står i fokus. Istället för att du ska kryssa i 1 x 2 så spelar det egentligen ingen roll vilket lag som vinner matchen. Istället så gäller det för dig som spelare att välja ut vilka åtta matcher av 30 som det kommer att bli flest mål i. Måltipset är en väldigt rolig spelform, men det är många som blir avskräckta ner de ser hur spelet är upplagt. I den här texten kommer vi att gå igenom allt som du behöver veta kring måltipset och några bra saker att tänka på.

Vad är måltipset?

Måltipset är som vi tidigare har nämnt ett spel där du ska välja ut vilka 8 av 30 matcher som kommer att producera flest mål. I skrivande stund så finns måltipset enbart tillgängligt för fotboll, och matcherna man har att välja på kommer från olika ligor runtom i Europa. Vinsterna varierar en del, men om du har åtta rätt så är du garanterad att få minst en miljon kronor.  Det går att spela för minst 2,5 kronor, men det är vanligt att spelare lägger flera rader. Detta ökar dina chanser att vinna men kostar också av förklarliga skäl lite mer. 

Hur ofta kan man spela på måltipset?

Måltipset går i regel av stapeln varje lördag med spelstopp under tidig eftermiddag. Det är dock inte ovanligt att Svenska Spel sätter in ett extra speltillfälle om det är mycket fotboll som spelas under veckan. Det bästa är därför att du går in och själv ser efter när nästa spel går av stapeln på deras hemsida.

Det går att använda sig av Pix!

Om du inte känner dig säker på vad du vill spela så kan du välja att använda dig av Svenska Spels generator Pix. Där väljer du hur mycket du vill spela och generatorn tar sedan fram ett antal spel till dig baserat på statistik och hur experter tror att matchen kommer att sluta. Detta är perfekt om du vill spela på ett större antal rader, eller inte känner dig helt säker på hur en match kommer att sluta.

Du kan även välja till att spela på sportkrysset. Detta kostar lite extra men ger dig möjlighet att vinna 30 miljoner i någon av dragningarna som genomförs med jämna mellanrum.

Måltipset kan vara oerhört komplext

Måltipset är en spelform som ser enkel ut till en början men som gömmer en hel del komplexitet. Det gäller också att du har en bra överblick kring hur olika lag brukar prestera, och det finns en hel del statistik att läsa in sig på. Kommer Real Madrid köra över ett mindre lag med 5-0, eller kommer de att göra två snabba mål och sedan spara på krafterna till nästa omgång? Detta är bara ett exempel, men många matcher som man tror att det kan bli många mål i slutar ofta i 1 eller 2 – 0.

Men det är också detta som kan göra måltipset så roligt att spela på. Vissa lag som är desperata efter att vinna kommer kasta allt och lite till mot motståndarens mål, någonting som ofta leder till en målexplosion bakåt eller framåt. I måltipset så behöver man inte heller betta med hjärtat, eftersom du kan spela på ditt favoritlag utan att behöva ta ställning till om de kommer förlora eller vinna.

Var kan man spela måltipset? 

Måltipset är en spelform som enbart går att spela på Svenska Spel. Detta betyder att du behöver använda dig av Svenska Spels app, hemsida, eller besöka ett spelombud. Appen och hemsidan är dock väldigt smidiga, och anses av många experter som marknadsledande när det kommer till användarvänlighet och smidighet i att placera spel.

Fördelar med att spela hos Svenska Spel

Det finns dock en del fördelar med att spela hos Svenska Spel. Som du kanske redan är medveten om så erbjuder Svenska Spel ingen form av välkomstbonusar, någonting som gör att många väljer att gå till privata spelbolag.

Men Svenska Spel erbjuder en hel del olika roliga spel såsom Stryktipset, Bomben, och så klart också måltipset. På grund av detta, samt att allt överskott som produceras av Svenska Spel går direkt ut i det svenska föreningslivet. När du spelar på måltipset så går pengarna alltså till att sätta barn runt om i hela Sverige i rörelse, någonting som är ett lite finare ändamål än att fylla aktieägares fickor. Det är dock väldigt vanligt att spelare har flera konton, och använder Svenska Spel för att spela på specialspel och privata spelbolag för lite mindre spel

Så gör du för att rätta din rad

När matcherna fortfarande är igång så vill man kanske följa en eller två av dessa live på TV. Men eftersom man har tippat resultatet i 8 matcher så går det inte att se alla samtidigt. Du kan därför enkelt och smidigt följa matcherna och resultaten i realtid via din app eller på hemsidan. Där uppdateras resultatet två gånger i minuten.

När matcherna sedan är färdigspelade så är det dags att rätta din rad och se om du har vunnit någonting. Detta görs genom att du går in under fliken “mina spel” när du är inloggad på Svenska Spel. Därifrån kan du sedan enkelt rätta din rad och sedan se om du har vunnit någonting.

Varför måltipset?

Måltipset är perfekt för dig som vill kunna blanda dina spel mellan ligor, men som också tycker om den ökade komplexiteten som uppstår när man inte bara ska bestämma resultat på klassiskt 1 x 2-sätt, utan istället behöver tänka till lite extra kring hur matcherna egentligen kommer att sluta. Det gör det också möjligt att hitta bättre värde i spelen eftersom man ger sig själv större valmöjligheter och kan utnyttja sin fotbollskunskap till fullo.