Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Oddset bomben

Oddset bomben

Oddset bomben

Även om den svenska spelmarknaden har varit avreglerad sedan januari 2019 så är svenska spel fortfarande mer eller mindre marknadsledande när det kommer till att erbjuda sina kunder och spelare roliga och intressanta sätt att spela på. Bomben är ett enkelt sätt för dig som vill spela på flera matcher samtidigt, utan att behöva anstränga dig allt för mycket.

Bomben är, precis som exempelvis Stryktipset, ett spel där du ska tippa hur resultatet kommer att bli över ett antal matcher. I den här guiden kommer vi att gå igenom allt och lite till som du behöver veta kring bomben och hur man gör för att spela på det. Bomben är ett populärt spelsätt just eftersom det är så smidigt och enkelt att ta del av.

Var kan jag spela Oddset bomben?

Oddset bomben är ett spel som enbart erbjuds av Svenska Spel. Även om det finns andra liknande spel hos andra spelbolag så är det enbart på Svenska Spel som bomben finns att spela på. Detta betyder däremot också att det är går väldigt snabbt och enkelt att komma igång. Om du inte tidigare har spelat på Svenska Spel så är det enkelt och smidigt att sätta igång.

Till skillnad från privatägda spelbolag där du måste skicka in en bild på ditt ID och sedan vänta ett antal dagar innan det blir verifierat så loggar du in med Bank-ID. Efter att du har fört över pengar med Swish så kan du mer eller mindre omedelbart sätta igång med att spela. Även om Svenska Spel inte erbjuder någon välkomstbonus så är det många som trots allt väljer det framför privata spelbolag. Överskottet från Svenska Spel går nämligen ut till det svenska föreningslivet, och alla vinster som görs på Svenska Spel är helt och hållet skattefria.

Vad är Oddset Bomben?

Oddset Bomben är ett spel där det gäller för dig som spelare att pricka in resultatet i 3 olika matcher i samma sport. Till skillnad från Stryktipset och Europatipset så gäller det här att istället ha rätt på vad det slutgiltiga resultatet faktiskt blir, och inte bara vem som vinner eller om det blir oavgjort. Det betyder dels att det blir svårare att vinna än om man bara använt sig av 1 x 2-metoden, men även att spelet får en helt annan komplexitet och djup. Det betalar tillbaka 65 procent, och även om det inte är det mest populära spelet som går att hitta på Svenska Spel så finns det ändå många som har det som sin absoluta favoritspelform. 

Tänk dock på att det är resultatet efter ordinarie matchtid som gäller. I exempelvis hockeyn så räknar man inte med förlängning och straffläggning, och samma sak gäller i fotbollen.

Vilka sporter är det som gäller?

När det kommer till Oddset Bomben så är det primärt hockey och fotboll som gäller. En kupong innehåller alltid tre matcher av samma sport, men det kan skilja sig rätt brett i vilka ligor som matcherna är ifrån. Ibland så finns det även möjlighet att spela på bandy, även om detta är ovanligare.

Det går att använda sig av Pix

Om kupongen som du är intresserad av att spela på känns rolig, men du inte har någon aning om vad resultaten skulle kunna tänkas bli så kan det passa perfekt för dig att använda dig utav Pix. Pix är en slumpgenerator som slumpar fram tänkbara resultat genom att sammanställa data, statistik, samt vad experter tror att matcherna kommer att sluta. Detta är perfekt om du bara vill ha några matcher att följa lite extra under en spelomgång, eller om du vill testa på hur Oddset Bomben fungerar i praktiken. Pix hette tidigare Xperten och är ett väldigt populärt och uppskattat inslag hos Svenska Spel.

Du kan själv välja hur mycket du vill spela för

Precis om på många andra spel hos Svenska Spel så kan du själv välja hur mycket du vill spela för. Detta betyder också att det går att få en rätt stor spelupplevelse för en relativt liten peng. Se till att inte spela för mer än vad du är bekväm med

Vilka dagar kan man spela på Oddset Bomben?

Varje dag så finns det minst en kupong att spela på, men det är inte ovanligt med två eller tre. Däremot så är kvaliteten på matcherna oftast ganska spridda, och det är inte alltid som det går att hitta en kupong med tre matcher där man känner sig bekväm med att spela. Det går att se vilka spel som finns tillgängliga några dagar i förväg, och varje vecka så brukar man kunna hitta en eller två kuponger som man tycker ser intressant ut. 

När är spelstopp på Oddset bomben?

Det här är någonting som skiftar varje dag, beroende på när den första matchen som är med på kupongen startar. Om du är intresserad av att spela på Oddset Bomben så är det alltså en väldigt god idé att du under morgonen eller förmiddag loggar in hos Svenska Spel och ser vad som finns att välja bland. Spelstoppen kan vara mellan 15:00 och 22:00, så det gäller att man har koll på vad som gäller för den aktuella kupongen man är intresserad av.

Så gör du för att rätta din kupong

Om du inte har möjlighet att följa matcherna på TV, eller har varit upptagen under tiden som matcherna har spelats så är det sedan väldigt enkelt att rätta din kupong. Du går in på fliken “mina spel” på Svenska Spels app eller hemsida. Där kan du sedan rätta ditt spel.

Under den här fliken så kan du också följa resultaten i matcherna medans de spelas. Detta är perfekt för dig som vill ha information kring hur matchen går i realtid.

Varför Oddset Bomben?

Oddset bomben är perfekt för dig som tycker om att ha flera matcher att välja på, och analysera lagen lite djupare än efter bara klassiskt resultat. Det är även en rolig spelupplevelse eftersom man då får möjligheten att följa ett antal matcher som man kanske annars inte hade brytt sig särskilt mycket om.