Hoppa till innehåll
Home » Oddset Powerplay

Oddset Powerplay

Oddset Powerplay

Du som läser detta har förmodligen redan ett intresse för sport och betting. Idag så är det stryktipset och betting på fotboll som är populärast bland svenska spelare, men för den som tycker om att bryta av med hockey så kan det vara lite klurigt att veta vad man har för möjligheter att spela på. Oddset Powerplay kan beskrivas som ett Stryktips i miniatyr, och har en relativt liten men hängiven spelarbas.

13 rätt
Finns det olika Stryktipset

Även om Stryktipset idag fortfarande är ett av de populäraste sätten att spela på sport i Sverige så gör det inte mycket för den som också är intresserad av hockey. Stryktipset är så populärt till stor del för att man får spela på flera matcher, samt att vinsterna kan bli riktigt stora om man lyckas träffa in alla matcher. Svenska Spel har insett detta, och i deras försök att tillhandahålla så många intressanta spel som möjligt för deras kunder så har de utvecklat Oddset Powerplay, ett spel där man ska välja ut resultatet från 8 olika matcher runtom i hockeyvärlden.

Samtidigt så går det tyvärr inte att hitta särskilt mycket information på Svenska Spels hemsida kring hur det går till när man spelar på Oddset Powerplay. Den här texten är menad som en enklare guide för dig som är intresserad av att lära dig mer om hur spelsättet går till, samt vad man bör tänka på när man vill spela på Oddset Powerplay. 

Var kan man spela Oddset Powerplay?

Det går enbart att spela på Oddset Powerplay genom Svenska Spel. Detta går att göra genom att besöka ett spelombud, men det är väldigt mycket enklare och smidigare att istället använda sig av deras hemsida eller app. Svenska Spel är idag, som du kanske vet, inte ensamma på den svenska spelmarknaden.

Avregleringen 2019 har lett till att många privatägda spelbolag har börjat erbjuda betting på den svenska marknaden. Trots detta så har Svenska Spel, som fortfarande är statligt ägt, en av de bästa tjänsterna i branschen. Hemsidan och appen är väldigt smidig att använda sig av, och trots att man inte kan få någon form av bonus hos Svenska Spel så är det fortfarande många som föredrar Svenska Spel framför privata spelbolag.

Oddset Powerplay

Som vi tidigare har nämnt så är Oddset Powerplay ett spel där man ska välja ut resultatet på 8 olika hockeymatcher genom 1 x 2-metoden. Matcherna hämtas från de bästa ligorna i Europa och inkluderar ofta en eller två matcher från NHL, världens bästa liga. 

För att spela på Oddset Powerplay så behöver du logga in på Svenska Spel med hjälp av ditt bank-ID. Efter det så klickar du dig in på sport och casino-sektionen, eller använder den här länken som tar dig direkt till Oddset Powerplay på hemsidan. Det går även att spela i appen.

13 rätt på stryktipset

Så lägger du din rad

Du lägger sedan din rad genom att kryssa i vad du tror att resultatet kommer att bli. Du får se odds, samt vad andra spelare har valt att lägga för resultat. Du placerar sedan ut dina spel, alternativt så använder du dig av Pix.

Pix är ett system som tar fram en rad enligt en rad olika faktorer. För att använda dig av Pix så väljer du hur mycket du vill spela för, och en robot plockar sedan fram en fördelaktig rad efter en rad olika parametrar såsom odds och expertanalyser. Detta är perfekt om du bara vill ha ett spel att följa utan att du behöver göra en massa research kring de olika lagen.

13 rätt på stryktipset

Andelsspel på Oddset Powerplay

Men det går också att spela på andelsspel via Oddset Powerplay. Ett andelsspel är där en grupp spelare går ihop och samlar sina pengar för att kunna spela på fler rader samtidigt. Detta är ett roligt sätt att spela och leder till en väldigt social spelupplevelse. Det går att ansluta till andelsspel via Svenska Spels hemsida, men det blir oerhört mycket roligare om du går ihop med några vänner eller kollegor.

Ni kan då hjälpas till med att bestämma vad ni ska spela på, och diskutera och lägga upp strategier. Oavsett om du gör det med familjen, korplaget, eller någon från jobbet så är andelsspel ett annorlunda och häftigt sätt att spela på. Det finns även en del människor som har betting som hobby som regelbundet går ihop. Detta går att hitta på olika hemsidor inriktade på betting och tips.

13 rätt på stryktipset

Vid oavgjort resultat

I SHL och i många andra hockeyligor kan matcher numera inte sluta med ett oavgjort resultat. Om det står lika efter tre spelade perioder så spelar man först en förlängning och matchen avgörs sedan på straffar. För att det fortfarande ska fungera med att betta på oavgjort så räknas spelen alltid på vad ställningen är efter tre spelade perioder.

Detta betyder också att förlängning och straffserier blir irrelevanta. Du kan alltså kryssa i att hemmalaget kommer vinna i en match och sedan få rätt för detta även om laget i fråga sedan förlorar straffläggningen eller förlängningen. Detta spelar inte jättestor roll när du lägger ditt spel, men det är ändå bra att ha i bakhuvudet eftersom detta skiljer sig rätt rejält mot betting på fotboll.

Garderingar

Precis som i Stryktipset går det att lägga hel och halvgarderingar. Om du har koll på detta sedan innan så kan du hoppa över det här stycket, men om du vill fräscha upp minnet eller inte tidigare har hört talas om ett garderingssystem så är det bara att läsa vidare.

En gardering går att lägga när man spelar på flera matcher samtidigt. Som vi tidigare har gått igenom så väljer man resultatet baserat på ett 1 x 2 system. En gardering är då att man väljer flera resultat på en och samma match. Detta är perfekt om man inte är säker på hur den kommer att sluta, eller om man inte har särskilt bra koll på de två lagen som spelar. En halvgardering betyder att man väljer två resultat, medan en helgardering betyder att du automatiskt kommer att få rätt på den matchen. Detta kostar lite extra, men många spelar ändå sina spel med en hel del olika garderingar.

Det bästa sättet att komma på vad du tycker om garderingar är att pröva dig fram. Därför kan det vara klokt att spela för lite mindre pengar till en början tills du har hittat din egen spelstil. Det går att spela på Oddset Powerplay med för bara några kronor, och detta kan alltså vara en god idé när man precis sätter igång.

Vilka dagar kan man spela på Oddset Powerplay?

Oddset Powerplay går av stapeln varje dag, så länge det finns tillräckligt många matcher som oddssättarna på Svenska Spel kan använda sig av. Det här betyder att det är många som spelar på Oddset Powerplay flera dagar i veckan, särskilt när lag som de har lite koll på sen innan spelar.

När är spelstopp?

Spelstopp infaller i regel kl 18:59 varje speldag på vardagarna. De första matcherna tenderar sedan att starta kl 19:00 och vara färdigspelade någon gång under kvällen. Om NHL-matcher är med på kupongen är resultatet oftast inte redo förens tidigt på morgonen på grund av tidsskillnaden.

På helger så kan detta vara lite annorlunda, eftersom matcher i SHL ofta startar vid kl 15 på helger. Se därför till att du ser efter när spelstopp är den specifika dagen du är intresserad av att spela.

spelstopp

Kan jag livebetta med hjälp av Oddset Powerplay?

Nej, man kan inte livebetta med hjälp av Oddset Powerplay. Din rad måste vara helt färdig och inlämnad innan pucken släpps i den första matchen på din kupong. Det här betyder att du inte kan göra några ändringar i ditt spel efter att du har lämnat in den.

Om du istället vill livebetta så går det också att göra på Svenska Spel, och även om du har lagt ett spel på Oddset Powerplay så är det fritt fram att placera ett livebet om du skulle vara intresserad av det.

Oddset Powerplay ger dig en helt ny typ av spelupplevelse

Även om det är väldigt vanligt att man placerar ett spel när ens favoritlag i SHL eller NHL spelar, så är betting inom hockeyn inte alls lika stor som fotbollen. Detta betyder också att det kan vara svårt att hitta intressanta spelsätt eftersom utbudet följer efterfrågan.

Spelformen kan få dig att titta på matcher du annars inte hade varit intresserad av eftersom du har ett spel placerat. Även om du självklart inte kan kolla på alla matcher samtidigt så kan du enkelt och smidigt följa med hur det går i de andra matcherna med en målservice, eller direkt på Svenska Spels hemsida eller app.

Så rättar du din rad

Efter att alla matcher har spelats så går du in under fliken “mina spel” på Svenska Spels hemsida eller app. Där kan du sedan se hur det har gått för dig, och efter att du har rättat din rad så sätts din eventuella vinst in direkt på ditt spelkonto. Pengarna kan du sedan ta ut direkt med hjälp av Swish, eller använda för att spela på någonting annat på Svenska Spels hemsida.