Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Introduktion till Lotto

Introduktion till Lotto

Introduktion till Lotto

Förutom Stryktipset finns det många andra underhållande spelformer från vår allas favorit Svenska Spel. Lotto är en sådan.

Lotto är ett nummerspel från Svenska Spel som går ut på att pricka in sju nummer av totalt 35 nummer. Två dragningar utförs om veckan, närmare bestämt på onsdagar och lördagar. Dessa kallas enkelt för Lotto 1 och Lotto 2. Som spelare bestämmer du själv huruvida du vill delta i båda dragningarna eller bara en.

Lyckas du vara den enda som får rätt på alla sju dragna nummer på antingen Lotto 1 eller Lotto 2 så är du garanterad minst en miljon kronor. Om ingen prickat in sju rätt växer jackpotten på Lotto 1 till nästkommande dragning vilket gör det möjligt för dig att kamma hem ännu fler miljoner!

Så spelar du på Lotto

Sugen på att spela den populära spelformen från Svenska Spel? Vilken tur att det är superenkelt att komma igång. Som tidigare nämnt handlar det alltså om att pricka sju rätt i en dragning för att vinna. Numren kan du själv bestämma, alternativt kan du använda dig av Svenska Spels funktion “Huxflux”. Då får du helt enkelt sju slumpmässiga nummer.

Nedan följer en steg-för-steg-guide för hur du spelar på Lotto hos Svenska Spel:

  1. Surfa in på Svenska Spels hemsida.
  2. Klicka dig vidare in på sektionen “Tur” och sedan “Lotto”.
  3. Klicka på knappen “Spela”.
  4. Välj sju nummer själv eller klicka på “Huxflux”.
  5. Lägg till ytterligare rader eller klicka dig vidare till nästa steg.
  6. Välj vilken dag du vill spela och huruvida du vill spela Lotto 1 eller Lotto 2, alternativt om du vill spela båda två.
  7. Välj huruvida du vill spela med Joker eller inte.
  8. Betala för din kupong.

Så rättar du din kupong

De flesta Lottospelare väljer att rätta sin rad under direktsändningen på TV4 när dragningen sker. Du kan även se resultatet på sida 590 på Text TV. Detta är text tv 590. Alternativt kan du hitta en hemsida som listar resultatet i efterhand online och rätta din kupong på så sätt. Det beror på dig och vad du tycker är bekvämast.

Du kan spela Lotto tillsammans med andra

Svenska Spel lanserade för några år sedan en spelform som kallas för “Spela Tillsammans”. Detta blev genast mycket populärt på oddsspel som till exempel Topptipset. Det går helt enkelt ut på att flera spelare delar på kostnaderna i ett större system, vilket gör att de kan betala mer och därmed öka sina potentiella vinstchanser. Eventuell vinst delas sedan mellan de spelare som väljer att spela tillsammans.

Även för Svenska Spels Lotto går det att använda sig av spelformen Spela Tillsammans. Då kan man delas om en lott tillsammans med sina vänner, familjemedlemmar eller kollegor. Eller varför inte tillsammans med likasinnade Lottofantaster runt om i landet?

Tävla om Drömvinsten

De flesta som spelar Lotto drömmer om att kamma hem den så kallade Drömvinsten. Drömvinsten är minst 75 miljoner kronor men kan även överstiga så mycket som 100 miljoner kronor! Potten växer nämligen varje vecka då ingen spelare lyckats pricka alla sju dragna nummer rätt. Den största vinsten på 237 miljoner kronor delades ut i 2013.